Bagaimana mencantumkan file mengunakan HJSplit untuk Movie?

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Ramai yang bertanyakan pada Mr J Bagaimanakah mengunakan program HJspit iaitu salah sebuah aplikasi untuk mencantumkan movie atau mana - mana file yang bersaiz besar supaya senang untuk di upload dan juga di download . Masalahnya sekarang adalah tidak tahu bagaimana untuk mencantumkan atau "join" file tersebut.

Anda boleh merujuk toturial bergambar yang telah Mr J sediakan . Pada masa akan datang Mr J akan tunjukkan cara bagaimana untuk menceraikan movie/file pada saiz yang kecil mengunakan aplikasi ini . Untuk mendownload aplikasi HJsplit anda bolehlah download di sini : hjsplit.zip - 190.3 KB .

1 : Selepas semua file yang diceraikan itu didownload. Klik "JOIN".2: Selepas anda klik "JOIN" dan Klik "INPUT File".


3: Cari file yang telah anda download tadi , dan pastikan kesemua file yang telah diceraikan didownload . * Anda cuma akan nampak 1 file sahaja dalam proses ini iaitu file yang mengandungi .001 dibelakang . Klik dan Open. Rujuk gambar dibawah:4: Selepas langkah ketiga anda bolehlah terus menekan butan "START" atau anda ingin meletakkan "OUTPUT" sendiri . Jika tidak faham biarkan sahaja dan teruske butan Start!.


5: Pastikan anda melihat "Working" setelah menekan butan Start.


6: Berhasil atau "Joining Completed" menandakan file anda telah berjaya dicantumkan!7: Siap! File/Movie anda telah berjaya dicantumkan . Sila rujuk gambar dibawah:
Setelah segalanya selesai jangan lupa komen dibawah ok . Ilmu itu bukan untuk disimpan , kongsi - kongsikanlah kepada semua .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©