Dua "Sahabat" Mati dibunuh oleh sikap fanatik Ahli "NGO" Ketuanan Bangsa.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
MALAYSIA - Sebuah Persahabatan dari perbezaan darjat, bangsa serta budaya tidak menghalang kedua mereka menjalin satu persahabatan. Tetapi atas keakraban mereka berdua ini telah menyebabkan beberapa NGO yang berteraskan perkauman, bangsa dan agama yang fanatik cuba untuk meleraikan mereka. 

NGO Perkauman khususnya Ketuanan Bangsa, tersebut percaya bahawa sikap dan perbuatan mereka itu memalukan dan bukan budaya timur. Tetapi mereka berdua tidak mempedulikan NGO bangsat yang dikenali ketika musim - musim tertentu.

Dua Sahabat Tanpa ada rasa berbeza dibunuh di tempat persembunyian.
Akhirnya, kedua sahabat tersebut terpaksa meninggalkan tempat mereka kerana ideologi NGO Ketuanan Bangsa telah mula memupuk disemai di kalangan penduduk kampung.

Pada satu malam, di tempat persembunyian sementara sebelum keluar daripada kampung tersebut salah seorang ahli NGO Ketuanan Bangsa telah menyedari persembunyian mereka berdua dan membawa rakan yang lain untuk menghalau.

Tapi, tindakkan agresif, fanatik dan pelampau ahli ngo tersembut dengan membakar persembunyian mereka. Kedua sahabat tersebut mati di tempat kejadian.

- Mr.J, Artikel ini tidak menyatakan NGO mana dan hanya NGO yang makan cili maka dia rasa kepedasannya.
____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©