GEMPAR: ULTRAMAN di'HARAM'kan di Malaysia kerana boleh menganggu Keteteraman Awam.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
MALAYSIA : Hari ini negara tersebut telah mencetuskan sejarah tersendiri apabila watak kartun tersebut dikatakan bakal mengugat ketenteraman awan penduduk di malaysia.

Bahkan beberapa temuramah terhadap 7 Saudara Utraman menyatakan kekesalan apabila mereka telah diharamkan di Bumi "Malaysia" yang ternyata dikenali sebagai Negara BolehLand oleh beberapa Umat alien di sekitar galaksi yang berhampiran.

Suku - Saudara Ultraman cukup kesal dengan tindakkan Menteri Malaysia yang cukup Bodoh itu.
" KUALA LUMPUR: Kementerian Dalam Negeri mewartakan Perintah Larangan Penerbitan terhadap buku ‘Ultraman The Ultra Power’, yang didapati mengandungi unsur-unsur mungkin memudaratkan ketenteraman awam." 

Bagaimanapun anggota - anggota Ultraman telah membuat persidangan tergempar pada hari ini bertempat di Galaksi Bima Sakti ke-23 dimana persidangan itu telah mengumpulkan ribuan Ultraman yang ada di galaksi ini. 

Persidangan Tergempar Ultraman diadakan serentak di seluruh Bima Sakti
Beberapa isu panas turut diutarakan mengenai ketiadaan Warga Ultraman di Malaysia mungkin akan menyebabkan "Raksaksa" merebak masuk ke Malaysia melalui jalan tikus sepertimana yang diketahui umun.

Bagaimanapun , Ultraman terpaksa akur dengan akta larangan ke atas mereka yang dikenakan Menteri Mohd Badigol bin Bongok.

"...malaysia , jika raksaksa menyerang bumi anda maka kami tiada lagi disini maafkan kami ..." ujar Ultraman Taro.

- Mr.J

mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | sarawak | sabahliputan media
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©