LIMBANG : "Lawaaaaa Dek Uuuu..", Kisah Luang Si Pengumpul tin kosong.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Kalau di Sarikei ada Leha seringgit, di Limbang pula ada nya seorang istimewa bernama Luang yang selalu memeriahkan suasana.

Beliau sering kelihatan merayau rayau di sekitar bandar limbang dengan memakai uniform yang kadangkala kelihatan seperti securiti guard, dan kadang - kadang boleh sampai ke Batu Danau yang jarak nya lebih kurang 20 kilometer dari Bandar Limbang dengan hanya berjalan kaki. 

"Lawa Dek You"
Luang dengan Slogan "lawa dek u' 
Walaubagaimanapun, Luang tidak pernah menggangu orang awam dan tidak juga meminta duit, bahkan kadangkala jika bernasib baik, Luang akan memberi sesiapa sahaja secara rambang Nombor Ekor 4D untuk di beli. Mengena atau tidak itu saya tak pernah siasat. 

Luang sering menghabiskan masa nya merayau rayau di bandar dengan mengumpul tin-tin kosong untuk di jual dan yang paling penting adalah Trademark atau Slogan Luang ialah :

Semoga Luang sentiasa sihat walafiat dan rezeki yang baik bagi membolehkan beliau menjalani hidup nya seperti org lain. Amen.

"Lawaaaa d uuuuu...!! hikhik.."  - #mizzDjp

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©